Rekommenderade Verktyg

Rekommenderade verktyg -

Program som inte direkt är nödvändiga men som gör arbetet vid datorn så mycket enklare, säkrare och bättre. Dessa rekommenderade verktyg är program som jag tycker är så bra att jag alltid installerar dem. En del av dem är Shareware som jag rekommenderar att köpa, de är sällan dyra och många har livstids licens, helt underbart och andra är Freeware.

• Total Commander – En filhanterare istället för Utforskaren. Jag tillhör den gamla generationen som är uppväxt med “Norton Commander” under DOS-epoken, trots det så använder mina söner Total Commander och de är spel nördar.
  • Winpatrol - Startup manager. Bevakar vilka processer och program som skall startas vid uppstart. Håller koll på att inget installeras i bakgrunden utan att du vet om det. Winpatrol varnar dig när program försöker ändra någonting i dit system. Om du själv installerar ett program är det bara att godkänna annars inte.
  • CCleaner - Rensar din dator på temporära filer och ditt register. Kör den en gång om dagen.
  • vSubst – Ett verktyg som skapar en logisk Volym typ [M:] till vilken valfri mapp som helst (kallas också Enhetsbeteckning). Om du ofta skall arbeta med en specifik mapp går det snabbare om du har en Volym istället – kortare sökväg.
  • TCPview – Visar vilka typer av kontakter som din dator har precis nu. Lite nördigt men otroligt bra.
  • Admin Tools i Windows 7 – GodMode – Samlar många små program, funktioner och konfigurationer i en Mapp så man snabbt kommer åt dem. De ingår i Windows 7 men man måste göra enligt anvisningarna för att skapa Mappen.
  • HDD Regenerator – Testar hårddiskens kvalité och återhämtar data ur dåliga sektorer. Markerar dåliga sektorer så att inte data skrivs där igen. Mycket bättre än Windows
    >”chkdsk /R”.
  • HiJackThis – Kontrollerar om du är Kidnappad eller har Spyware. Skapar en rapport av installerade program som kan analyseras på Internet.
  • Junction Link Magic – Skapar Junction point, en äkta sökväg till en mapp som är lika äkta som originalet. Till skillnad från Genväg som bara är en länk.
  • SUPERAntiSpyware - Söker Spyware program, Pro versionen bevakar i realtid.

Nästa: itcsn.se/support/ghost/

Real Time Analytics